Over ons

Al van jongs af aan hielp Bart Meremans in de zaak van zijn ouders. Het was voor hem heel duidelijk : “Ooit treed ik in dezelfde voetsporen”. Niet verwonderlijk dat Barts gewone interesse uitgroeide tot een échte passie!

Een passie dat hij verder wou onderbouwen door een klassieke, maar toch kwalitatieve opleiding te volgen in Bakkerijschool “Ter Groene Poorte” in Brugge .

Met de juiste mentaliteit en een goede basis op zak, kreeg Bart de kans om te werken bij verschillende gerenommeerde Brusselse patisseriezaken. Dankzij zijn harde werk bij oa. Wittamer, De Baere, Ducobu en Marcolini schopte Bart het van productieverantwoordelijke tot chef!

De voorbije jaren nam Bart ook meermaals deel aan verschillende wedstijden in binnen- en buitenland. Zo won hij de trofee “Jacques Rouard”, haalde hij de prijs van “beste praline” op de ‘Belgium Chocolate Masters’ en “beste artistiek showstuk” in ‘the Dutch Pastry award.

Op het ‘Europees kampioenschap van suikerbewerking’ behaalde hij nog een knappe 4e plaats. Tot slot werd Bart ter gelegenheid van de grootste vakbeurs ter wereld in Shanghaï uitgenodigd om een 10-daagse stage te verzorgen. Wat een eer om op deze manier de Belgische patisserie te kunnen vertegenwoordigen.

Na al deze mooie ervaringen was de tijd rijp om zijn eigen verhaal te schrijven, zijn eigen weg te gaan en Délice Patisserie op te starten in 2018.

Rond die periode kwam ook Aurore Jacquemyns haar neus aan het raam steken om op deze manier verder te touwtjes in handen te nemen.

Met een opleiding als grafisch ontwerper en als dochter van een gedreven bloemiste, was een carrière in de patisseriewereld voor Aurore Jacquemyns iets minder voor de hand liggend. Toch gebruikte ze de ondernemingszin die ze van thuis meekreeg, om haar dromen achterna te gaan.

Tijdens een 3-jarige opleiding bij patisserie ‘Ducobu’ te Waterloo leert Aurore er de kneepjes van het vak. Het werd er de gedroomde plaats om te starten en de nodige kennis te vergaren. Het is ook daar dat Aurore’s en Barts wegen kruisen. A match made in heaven.

Van Waterloo ging het naar de Grote Zavel in Brussel, de volgende halte in Aurore’s carrière. Gedurende meerdere jaren werkt ze er bij hofleverancier Wittamer waar ze voornamelijk instaat voor de bereidingen van ijs en biscuits, en op deze manier haar kennis en ervaringen verder uitbouwt.

Na deze mooie, leerrijke periode in de hoofdstad is ook zij klaar om hun droom waar te maken en samen Patisserie Meremans op te richten!